Specialitate care cuprinde cariologia, protetica fixă și mobilă și profilaxia dentară.

Cariologia este ramura medicinei dentare care se ocupă cu tratarea cariilor. Cariile sunt leziuni distructive ale dinților care apar datorită bacteriilor prezente la nivelul cavității bucale. Pot fi superficiale, medii și avansate. Cu cât pacientul se va prezenta mai repede la cabinetul stomatologic, cu atât șansele ca leziunile carioase să fie depistate și tratate în stadiu incipient sunt mai mari.

Tratamentul cariilor se realizează prin îndepărtarea țesuturilor afectate și restaurarea dintelui cu ajutorul materialelor de obturație coronară.

Clinica noastră dispune de cele mai bune materiale de obturație coronară care îndeplinesc cele trei condiții esențiale de calitate-estetică, rezistență mecanică și durabilitate.

Protetica este ramura care se ocupă cu refacerea dentară prin lucrări protetice diverse.
Aceste lucrări protetice pot fi: proteze mobile sau mobilizabile, proteze scheletate sau cu sisteme speciale, lucrari protetice (coroane, punți dentare) din materiale nobile și seminobile, ceramica dentară, fațetări ceramice sau composite, tratamente de echilibrare ocluzală, încrustații din materiale nobile sau ceramică. Lucrările fixe se adresează pacienților care au pierdut un număr limitat de dinți iar protetica mobilă celor care au pierdut un numar mai mare de dinți.

Clinica noastra colaborează pentru realizarea lucrărilor protetice cu laboratorul de tehnică dentară DR.FISCHER-unul dintre cele mai prestigioase laboratoare din țară.

Coroanele ceramice pe suport metalic

Reprezintă o îmbinare a rezistenței mecanice a metalului și a calităților estetice ale materialului ceramic. Metalul suport poate fi un metal nobil, fie un aliaj din metale nobile sau nenobile. Daca vă doriți o coroană rezistentă și în același timp estetică, coroana ceramică pe suport metalic este o alegere foarte bună.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu

A apărut ca o alternativă la coroanele metalo-ceramice – s-a cautat un material-suport la fel de puternic precum metalul, dar cu un aspect estetic mai satisfăcător și fără reacții alergice. Zirconiul este un tip de diamant sintetic, denumirea sa fiind „dioxid de zirconiu tetragonal stabilizat parțial cu yttriu” și este folosit în stomatologie din anii 90. Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt mai estetice decât coroanele metalo-ceramice și totodată mai rezistente decât coroanele integral ceramice.

Fatetele dentare din portelan

Reprezinta cea mai de succes minim-invazivă procedură stomatologica a ultimului deceniu.
Atunci când sunt executate corect, fațetele dentare din porțelan sunt nu numai cea mai naturală formă a esteticii dentare ci chiar fac parte din personalitatea celei sau celui care le poartă.

Protezele dentare

Mobile sau mobilizabile sunt lucrări mai extinse care sunt concepute să înlocuiască mai mulți dinți lipsă când nu este posibilă utilizarea lucrărilor fixe(punți sau coroane).
Ele pot fi proteze acrilice totale sau parțiale, proteze scheletate cu diverse sisteme de ancorare.
Toate lucrările protetice executate în cadrul clinicii noastre beneficiază de o garanție de 2 ani de zile.

Profilaxia dentară cuprinde toate procedurile de igienizare și detartraj cu ajutorul cărora putem preveni apariția leziunilor carioașe si parodontale de la nivelul cavității bucale.

Detartrajul constă în îndepărtarea depunerilor dure de tartru (piatră dentară) cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Tartrul este de fapt o acumulare de bacterii foarte bine sedimentată pe suprafața dintelui, supra și subgingival.

Periajul profesional îndepărtează placa dentară (depunerile moi) și colorațiile de pe suprafața dinților.

Finisarea suprafețelor dentare este realizată la final cu ajutorul aparatului de Air Flow-un adevarat duș cu presiune profesional care lasă o senzație extrem de placută, de perfectă curățenie.