Radiografia retroalveolara sau periapicala, este cel mai des întâlnită radiografie in recomandările medicilor specialiști in stomatologie. Cu ajutorul acesteia se pot vizualiza 2-3 dinți alăturați, in întregime, coroana lor, rădăcina și osul înconjurător. Astfel aceasta oferă informații despre:
Radiografia panoramica
Reprezinta radiografia bidimensionala cea mai des utilizata in realizarea planurilor de tratament, mai ales in prima faza.
Pe acest tip de radiografie de ansamblu, numita și ortopantomograma, se pot vedea toți dinții superiori și inferiori, erupți sau neerupți, oasele maxilare (cu sinusurile maxilare – camarute cu aer, cu rol de notabil in respirație), mandibula (cu canalul mandibular prin care trece un nerv important).
In prezent aceasta este realizata in forma digitala, astfel obținându-se o calitate superioara, cu posibilitate de mărire a zonelor evaluate.
Radiografia dentara bite-wing:
Se realizează instruind pacientul sa tina dinții încleștați la nivelul unui dispozitiv ce conține filmul radiologic, rezultând pe imaginea radiologica coroanele dinților superiori și inferiori de la acel nivel, fără suprapuneri.
Indicațiile acestui tip de radiografie bidimensionale se referă la analizarea unor carii superficiale in smalț, a unei carii sub o obturație (plomba) mai veche, efectuata necorespunzător, la nivelul suprafețelor de contact.
CT dentar:
In cazul in care apare necesitatea unor măsurători mai precise, in detaliu, se poate opta spre tomografia dentara cu fascicul conic. Astfel se acoperă orice situație clinica, având posibilitate de a ajusta atât zona de interes cat și doza de radiații pentru fiecare situație in parte. Beneficiul cel mai important este cel al obținerii unei imagini tridimensionale, fără suprapuneri sau distorsiuni.
Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.