Radiologie
Dentară

Radiografia dentara reprezinta o imagine bidimensionala utilizata de către medicul dentist pentru a completa informațiile obținute in urma examenului clinic al pacientului. Aceasta este necesara pentru a stabili un diagnostic corect și pentru a realiza planul de tratament.

Pe o imagine radiologica se pot analiza mai multe aspecte precum: poziția dinților, cu coroane dentare sau diferite tratamente dentare (obturații – plombe, tratamente endodontice), anatomia radiculara in vederea extracțiilor dentare, pozițiile molarilor etc.

Radiografia dentara ne ajuta sa descoperim din timp anumite afecțiuni cronice ale dinților și îmbunătățește semnificativ precizia diagnosticelor.

Beneficiați de avantajele radiologiei dentare digitale, prin expunerea la radiații redusa cu pana la 90%, doza mult mai mica decât cea clasica: obținere rapida; calitatea imaginii sporita.

Radiografia
Retro-Alveolara

Radiografia retroalveolara sau periapicala, este cel mai des întâlnită radiografie in recomandările medicilor specialiști in stomatologie. Cu ajutorul acesteia se pot vizualiza 2-3 dinți alăturați, in întregime, coroana lor, rădăcina și osul înconjurător. Astfel aceasta oferă informații despre:

 • afecțiuni periapicale (infecții la nivelul rădăcinilor dentare)
 • forma și pozițiile rădăcinilor dentare sau resturi radiculare
 • prezenta cariilor subiacente unor obturații (plombe) vechi
 • verificarea procesului de osteointegrare al unui implant dentar
 • poziția dinților incluși sau in curs de erupție
 • afecțiuni parodontale

Radiografia panoramica

Reprezinta radiografia bidimensionala cea mai des utilizata in realizarea planurilor de tratament, mai ales in prima faza.

Pe acest tip de radiografie de ansamblu, numita și ortopantomograma, se pot vedea toți dinții superiori și inferiori, erupți sau neerupți, oasele maxilare (cu sinusurile maxilare – camarute cu aer, cu rol de notabil in respirație), mandibula (cu canalul mandibular prin care trece un nerv important).

In prezent aceasta este realizata in forma digitala, astfel obținându-se o calitate superioara, cu posibilitate de mărire a zonelor evaluate.

Radiografia dentara bite-wing:

Se realizează instruind pacientul sa tina dinții încleștați la nivelul unui dispozitiv ce conține filmul radiologic, rezultând pe imaginea radiologica coroanele dinților superiori și inferiori de la acel nivel, fără suprapuneri.

Indicațiile acestui tip de radiografie bidimensionale se referă la analizarea unor carii superficiale in smalț, a unei carii sub o obturație (plomba) mai veche, efectuata necorespunzător, la nivelul suprafețelor de contact.

CT dentar:

In cazul in care apare necesitatea unor măsurători mai precise, in detaliu, se poate opta spre tomografia dentara cu fascicul conic. Astfel se acoperă orice situație clinica, având posibilitate de a ajusta atât zona de interes cat și doza de radiații pentru fiecare situație in parte. Beneficiul cel mai important este cel al obținerii unei imagini tridimensionale, fără suprapuneri sau distorsiuni.

Contactează-ne

Telefon
+4 0727 300 143
+4 0755 077 794
Email
office@xtradent.ro

Vreau o programare

Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.

  Servicii Specializate
  XtraDent

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/09/img-service-1-3-1-1.jpg

  Tratamentul Cariilor

  Tratamente dentare moderne și minim invazive

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/implant-dentar.jpg

  Implant Dentar

  Metoda de selecție in de înlocuire a dinților absenți.

  chirurgie dento-alveolara

  Chirurgie Orala

  Intervenții chirurgicale cu o mare precizie.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/estetica-dentara.jpg

  Estetica Dentara

  Albire profesionala pentru un zâmbet mai luminos.

  XtraDent

  Noi iti aducem satisfactia unui zambet increzator.☺

  Plata cu cardul

  In clinica stomatologica XtraDent plata tratamentelor dentare se poate face si cu cardul. Acceptam carduri bancare sub sigla Visa si MasterCard.

  .

  plata-cu-cardul
  Urmareste-ne

  Urmareste si aboneaza-te la paginile XtraDent de pe retelele sociale si fii la curent cu ultimele noutati din clinica noastra stomatologica.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-online.webp
  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-litigiilor.webp

  Copyright © 2023 XtraDent. Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate.