Protetica

In situatiile in care in urma unor extractii dentare se creaza un spatiu/ mai multe spatii edentate (fara dinti) este recomandat sa alegem o solutie atat rezistenta cat si functionala de protezare.

Protetica dentara este ramura medicinei dentare ce se adreseaza tuturor pacientilor care prezinta zone cu dinti lipsa, implanturi dentare, lucrari dentare vechi, incorect adaptate etc.

Intelegand ca dintii actioneaza intr-un sistem complex alaturi de oasele craniene, musculatura fetei, articulatia temporo-mandibulara, pacientii gasesc rezolvarea problemelor, inclusiv a celor care aparent nu tin de afectarea dentara (dureri musculare, cracmente, crepitatii, bruxism) in clinica noastra, astfel calitatea vietii devenind una considerabil mai buna.

Ce este o
coroana dentara?

Pentru a realiza restaurarea completa a unui dinte cu portiunea coroanara afectata de o carie de intindere si profunzime mare, ne gandim la o coroana dentara. Aceasta este indicata pentru a restabili functionalitatea si estetica dintelui, se cimenteaza si acopera complet partea vizibila, pana in dreptul gingiei.

Indicatiile coroanei dentare:

 • dinti devitali (fara nerv), slabiti de carie si casanti in timp;
 • punte dentara- inlocuirea unui dinte absent;
 • modificarea esteticii dentare (coroane cu un nivel inalt de estetica);
 • coroana pe implant dentar;
 • dinte care a suferit o fractura coronara si necesita o restaurare completa

O importanta deosebita o are aspectul coroanei dentare, intrucat ea trebuie sa inlocuiasca fidel dintii lipsa/afectati si sa nu creeze o nota discordanta. Astfel, coroanele pot fi individuale, pe un singur dinte, dar si unite, formand o punte dentara. Aceasta presupune un minim de 2 dinti stalpi, pe care sa se sprijine si sa-si exercite functionalitatea similara cu cea a unor dinti sanatosi.

Tipuri de coroane dentare:

In prezent pacientii nostri beneficiaza de mai multe posibilitati pentru confectionarea unei coroane dentare: coroane din zirconiu, metalo-ceramice, ceramice (din portelan), coroane provizorii din acrilat, coroane integral metalice.

In clinica noastra ne asiguram ca pacientii sunt informati suficient asupra variantelor terapeutice de electie, astfel incat impreuna sa decidem asupra celor mai potrivite optiuni in functie de cazul clinic aflat in tratament.

Coroanele din ceramica au avantajul biocompatibilitatii sporite pentru organismul uman si totodata, are cel mai inalt grad de estetica, imitand foarte bine caracteristicele culorii si texturii dintilor aflati in zona frontala.

Coroanele din zirconiu reprezinta solutia mai rezistenta si estetica de refacere a unor dinti situati in zone cu forte mari, respectiv zona posterioara a cavitatii orale. Se obtine un aspect natural, in acelasi timp fiind si foarte durabile. Pacientul se adapteaza foarte usor cu ele.

Coroanele metalo-ceramice prezinta rezistenta ridicata (sunt cele mai durabile), straturile din ceramica fiind aplicate pe un suport metalic. Acest lucru determina un aspect usor modificat si diferit fata de cel natural (de cele mai multe ori se poate observa diferenta de culoare intre dintele natural si cel imbracat). De aceea acest tip de coroana este folosit pentru zonele mai putin expuse vederii, zona laterala.

Coroanele din acrilat sunt folosite de obicei in etapele intermediare pentru a proteja dintii subdimensionati in vederea definitivarii pasilor protetici. Deasemeni, are un rol important in conformarea gingiei de jur imprejurul ei.

Contactează-ne

Telefon
+4 0727 300 143
+4 0755 077 794
Email
office@xtradent.ro

Vreau o programare

Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.

  Servicii Specializate
  XtraDent

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/09/img-service-1-3-1-1.jpg

  Tratamentul Cariilor

  Tratamente dentare moderne și minim invazive

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/implant-dentar.jpg

  Implant Dentar

  Metoda de selecție in de înlocuire a dinților absenți.

  chirurgie dento-alveolara

  Chirurgie Orala

  Intervenții chirurgicale cu o mare precizie.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/estetica-dentara.jpg

  Estetica Dentara

  Albire profesionala pentru un zâmbet mai luminos.

  XtraDent

  Noi iti aducem satisfactia unui zambet increzator.☺

  Plata cu cardul

  In clinica stomatologica XtraDent plata tratamentelor dentare se poate face si cu cardul. Acceptam carduri bancare sub sigla Visa si MasterCard.

  .

  plata-cu-cardul
  Urmareste-ne

  Urmareste si aboneaza-te la paginile XtraDent de pe retelele sociale si fii la curent cu ultimele noutati din clinica noastra stomatologica.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-online.webp
  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-litigiilor.webp

  Copyright © 2023 XtraDent. Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate.