Pedodonție

Pedodonția sau stomatologia la copii se adresează tratamentelor dentare celor mici, și poate nu foarte cooperanți. Astfel, medicul specialist are o abordare adaptata vârstei copilului, jucăușă și plăcută, inspirând încredere acestora.

Focusul medicilor este in special pe zona de prevenție, tocmai pentru a menține sănătatea orala a micilor pacienți și interesul către o igiena dentara corecta. In clinica noastră este mediul propice pentru a scăpa de anxietăți și a trata afecțiunile dentiției temporare și permanente.

Cu pregătire profesionala înalta, dedicare și cu un limbaj potrivit vârstei, medicul stomatolog realizează o relație de încredere cu micuțul dumneavoastră.

Când venim
La Stomatolog?

Prima vizita la stomatolog este indicata a se desfășura in intervalul 3-6 ani, într-o atmosfera relaxata, haioasa, plina de joc, cu explicații suficiente despre cum se realizează periajul dentar, cum apar cariile și cum le prevenim.

Un factor foarte important in construirea acestei relații cu micii pacienți, îl reprezinta participarea părintelui prin însoțirea și incurajarea lor, ulterior copilul rămânând doar in compania medicului.

De asemeni părinții trebuie sa înțeleagă impactul emotional pe care îl au cuvintele de amenințare folosite asupra copiilor, in contextul unei eventuale vizite. Astfel, asocierea cu o pedeapsa nu face decât sa îngreuneze colaborarea pe viitor cu apariția complicațiilor la nivel dentar.

Tratamentul dentiției temporare (dinți de lapte)

 • periaje profesionale cu perii delicate și paste cu gust plăcut;
 • fluorizări – aplicații prin pensulare a unor lacuri speciale pe dinți;
 • tratamentul cariilor – copiii beneficiază de obturații (plombe) foarte divers colorate, percepând tratamentul ca pe o joaca;
 • sigilări – aplicarea unor plombe de dimensiuni reduse in șanțurile profunde ale dinților, exact in zonele mai predispuse pentru a dezvolta carii. Scopul este unul de a proteja si a evita formarea lor.

Întotdeauna conștientizăm pacienții asupra vizitelor regulate la stomatolog (de 3 ori pe ani) in vederea descoperirii afecțiunilor din timp. Având in vedere dimensiunile dentare reduse la copii și o slaba mineralizare, este evident ca evoluția cariilor este mult mai rapida și cu un impact emotional mai puternic asupra lor.

Dinții de lapte apar începând cu vârsta de 6 luni, pana la 2 ani și jumătate și deservesc in masticația adecvata, au rol in vorbire, de ghidare a dinților permanenți in poziția corecta de erupție.

Cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la copii sunt:

 • abcesul dentar;
 • fractura dentara/trauma;
 • bruxismul (scrâșnitul din dinți)
 • tulburări de erupție.

Simptome:

 • umflatura gingiei in dreptul dintelui;
 • gust neplăcut;
 • tumefierea obrazului;
 • durere in timpul masticației;
 • febra
 • schimbări de culoare/apariția unor puncte negre;

Contactează-ne

Telefon
+4 0727 300 143
+4 0755 077 794
Email
office@xtradent.ro

Vreau o programare

Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.

  Servicii Specializate
  XtraDent

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/09/img-service-1-3-1-1.jpg

  Tratamentul Cariilor

  Tratamente dentare moderne și minim invazive

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/implant-dentar.jpg

  Implant Dentar

  Metoda de selecție in de înlocuire a dinților absenți.

  chirurgie dento-alveolara

  Chirurgie Orala

  Intervenții chirurgicale cu o mare precizie.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/estetica-dentara.jpg

  Estetica Dentara

  Albire profesionala pentru un zâmbet mai luminos.

  XtraDent

  Noi iti aducem satisfactia unui zambet increzator.☺

  Plata cu cardul

  In clinica stomatologica XtraDent plata tratamentelor dentare se poate face si cu cardul. Acceptam carduri bancare sub sigla Visa si MasterCard.

  .

  plata-cu-cardul
  Urmareste-ne

  Urmareste si aboneaza-te la paginile XtraDent de pe retelele sociale si fii la curent cu ultimele noutati din clinica noastra stomatologica.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-online.webp
  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-litigiilor.webp

  Copyright © 2023 XtraDent. Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate.