Implantul
Dentar

Implantologia reprezinta aria stomatologiei care are drept scop inserarea unei “rădăcini dentare artificiale” – implantul dentar, la nivelul zonelor edentate rezultate in urma unor extracții dentare cu diferite cauze.

Implantul dentar cu aspect de “șurub” din titan, material biocompatibil este introdus intraosos in osul maxilar sau mandibular, urmând apoi realizarea coroanelor/ lucrărilor protetice cu aspect natural.

Aceasta soluție reprezinta varianta de elecție de protezare a zonelor edentate, având ca principale avantaje: realizarea unor lucrări fixe (prin cimentare/înșurubare) pe implanturi rezistente in timp, susținerea structurii osoase, refacerea funcțională și estetica a danturii.

In clinica noastră, aceasta manopera de inserare a implanturilor dentare se realizează într-un mediu relaxant, cu o durata de timp redusa a intervenției, sub o anestezie locala eficienta.

Care este rolul
Implantului Dentar?

Implantul dentar înlocuiește rădăcina unui dinte lipsa, rămânând ca după perioada de osteointegrare (timpul in care acesta se sudează in os) a lui, sa se realizeze coroana dentara vizibila și in cavitatea orala.

Stopează atrofia osoasa apărută in urma nefolosirii zonelor edentate, zone care nu participa la masticație din cauza absentei dinților.

Îmbunătățește considerabil funcția estetica, in urma realizării unor coroane dentare pe implant moderne, din materiale biocompatibile precum ceramica pe suport de zirconiu/metalo-ceramica, materiale de asemeni și foarte rezistente.

Previne instalarea parodontozei de origine traumatica, prin distribuirea uniforma a forțelor in cavitatea orala, astfel evitând concentrarea lor numai pe anumite arii, cu efecte negative asupra musculaturii fetei și articulației temporo-mandibulare.

Se pot realiza lucrări fixe (prin cimentare/înșurubare), evitând soluția protetica mobila.

Etapele inserării implantului dentar:

 • etapa de pregătire: consultație, analize de laborator, radiografii (ortopantomograma/ retrodentoalveolara) , computer tomograf (examen radiologic tridimensional pe care se realizează in detaliu măsurătorile precise și necesare stabilirii tipului de implant dentar)
 • etapa chirurgicala: anestezia locala, incizia gingiei, crearea lăcașului inserarea implantului in osul maxilar/mandibular cu augmentare osoasa când este necesara, sutura
 • osteointegrarea: perioada de timp (4-6 luni) in care implantul se fixează la nivelul osului
 • bontul de vindecare: montarea unui bont de vindecare cu scopul conformării gingiei pentru viitoarea coroniță pe implant
 • coroana definitiva: realizarea coroanei dentare si cimentarea acesteia

Contraindicațiile implantului dentar:

Contraindicațiile relative: diabetul, boli autoimune, angina pectorala, graviditatea, consumul excesiv de tutun/droguri/alcool.

Contraindicațiile absolute: radioterapia oaselor maxilare, tratamentul pentru osteoporoza/cancer (bifosfonati), tumori maligne, tulburări de coagulare a sângelui, infarctul recent, insuficienta cardiaca severa etc;

Contraindicațiile locale: igiena orala deficitara, sinusuri maxilare coborâte (este necesara operația de sinus lift cu augmentare osoasa), alergii (cazuri extrem de rare).

https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/single-service-1-3-1.jpg

Contactează-ne

Telefon
+4 0727 300 143
+4 0755 077 794
Email
office@xtradent.ro

Vreau o programare

Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.

  Servicii Specializate
  XtraDent

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/09/img-service-1-3-1-1.jpg

  Tratamentul Cariilor

  Tratamente dentare moderne și minim invazive

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/implant-dentar.jpg

  Implant Dentar

  Metoda de selecție in de înlocuire a dinților absenți.

  chirurgie dento-alveolara

  Chirurgie Orala

  Intervenții chirurgicale cu o mare precizie.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/estetica-dentara.jpg

  Estetica Dentara

  Albire profesionala pentru un zâmbet mai luminos.

  XtraDent

  Noi iți aducem satisfacția unui zâmbet încrezător. ☺

  Parteneri

  Medicii specialisti din clinica stomatologica XtraDent activeaza cu mandrie in Ponderas Academic Hospital.

  .

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/ponderas-regina-maria.png
  Urmărește-ne

  Urmărește si abonează-te la XtraDent pe rețelele sociale și stai la curent cu ultimele noutăți.

  Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.