Implantul
dentar

Implantologia reprezintă aria stomatologiei care are drept scop inserarea unei “rădăcini dentare artificiale” – implantul dentar, la nivelul zonelor edentate rezultate în urma unor extracții dentare cu diferite cauze.

Implantul dentar cu aspect de “șurub” din titan, material biocompatibil, este introdus în osul maxilar sau mandibular, urmând apoi realizarea coroanelor/ lucrărilor protetice cu aspect natural.

Această soluție reprezintă varianta de selecție de protezare a zonelor edentate, având ca principale avantaje: realizarea unor lucrări fixe (prin cimentare/înșurubare) pe implanturi rezistente în timp, susținerea structurii osoase, refacerea funcțională și estetică a danturii.

În clinica noastră, această manoperă de inserare a implanturilor dentare se realizează într-un mediu relaxant, cu o durată de timp redusă a intervenției, sub o anestezie locală eficientă.

Care este rolul
implantului dentar?

Implantul dentar înlocuiește rădăcina unui dinte lipsă, rămânând ca după perioada de osteointegrare (timpul în care acesta se sudează în os) a lui, să se realizeze coroana dentară vizibilă și în cavitatea orală.

Stopează atrofia osoasă apărută în urma nefolosirii zonelor edentate, zone care nu participă la masticație din cauza absenței dinților.

Îmbunătățește considerabil funcția estetică, în urma realizării unor coroane dentare moderne pe implant, din materiale biocompatibile precum ceramica pe suport de zirconiu/metalo-ceramica, materiale de asemenea și foarte rezistente.

Previne instalarea parodontozei de origine traumatică, prin distribuirea uniformă a forțelor în cavitatea orală, evitând astfel concentrarea lor numai pe anumite arii, cu efecte negative asupra musculaturii feței și articulației temporo-mandibulare.

Se pot realiza lucrări fixe (prin cimentare/înșurubare), evitând soluția protetică mobilă.

Etapele inserării implantului dentar:

 • etapa de pregătire: consultație, analize de laborator, radiografii (ortopantomogramă/ retrodentoalveolară), computer tomograf (examen radiologic tridimensional pe care se realizează în detaliu măsurătorile necesare stabilirii tipului de implant dentar)
 • etapa chirurgicală: anestezia locală, incizia gingiei, crearea lăcașului, inserarea implantului în osul maxilar/mandibular cu augmentare osoasă când este necesar, sutură
 • osteointegrarea: perioada de timp (4-6 luni) în care implantul se fixează la nivelul osului
 • bontul de vindecare: montarea unui bont de vindecare cu scopul conformării gingiei pentru viitoarea coroană pe implant
 • coroana definitivă: realizarea coroanei dentare și cimentarea acesteia

Contraindicațiile implantului dentar:

Contraindicații relative: diabetul, boli autoimune, angina pectorală, graviditatea, consumul excesiv de tutun/droguri/alcool.

Contraindicații absolute: radioterapia oaselor maxilare, tratamentul pentru osteoporoză/cancer (bifosfonati), tumori maligne, tulburări de coagulare a sângelui, infarctul recent, insuficiența cardiacă severă etc.

Contraindicații locale: igiena orală deficitară, sinusuri maxilare coborâte (este necesară operația de sinus lift cu augmentare osoasă), alergii (cazuri extrem de rare).

https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/single-service-1-3-1.jpg

Contactează-ne

Telefon
+4 0727 300 143
+4 0755 077 794
Email
office@xtradent.ro

Vreau o programare

Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.

  Servicii specializate
  XtraDent

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/09/img-service-1-3-1-1.jpg

  Tratamentul cariilor

  tratamente dentare moderne și minim invazive

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/implant-dentar.jpg

  Implant dentar

  metoda de selecție și de înlocuire a dinților absenți

  chirurgie dento-alveolara

  Chirurgie orală

  intervenții chirurgicale cu o mare precizie

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/estetica-dentara.jpg

  Estetică dentară

  albire profesională pentru un zâmbet mai luminos

  XtraDent

  Noi iti aducem satisfactia unui zambet increzator.☺

  Plata cu cardul

  In clinica stomatologica XtraDent plata tratamentelor dentare se poate face si cu cardul. Acceptam carduri bancare sub sigla Visa si MasterCard.

  .

  plata-cu-cardul
  Urmareste-ne

  Urmareste si aboneaza-te la paginile XtraDent de pe retelele sociale si fii la curent cu ultimele noutati din clinica noastra stomatologica.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-online.webp
  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-litigiilor.webp

  Copyright © 2023 XtraDent. Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate.