Implantul dentar înlocuiește rădăcina unui dinte lipsă, rămânând ca după perioada de osteointegrare (timpul în care acesta se sudează în os) a lui, să se realizeze coroana dentară vizibilă și în cavitatea orală.
Stopează atrofia osoasă apărută în urma nefolosirii zonelor edentate, zone care nu participă la masticație din cauza absenței dinților.
Îmbunătățește considerabil funcția estetică, în urma realizării unor coroane dentare moderne pe implant, din materiale biocompatibile precum ceramica pe suport de zirconiu/metalo-ceramica, materiale de asemenea și foarte rezistente.
Previne instalarea parodontozei de origine traumatică, prin distribuirea uniformă a forțelor în cavitatea orală, evitând astfel concentrarea lor numai pe anumite arii, cu efecte negative asupra musculaturii feței și articulației temporo-mandibulare.
Se pot realiza lucrări fixe (prin cimentare/înșurubare), evitând soluția protetică mobilă.
Etapele inserării implantului dentar:
Contraindicațiile implantului dentar:
Contraindicații relative: diabetul, boli autoimune, angina pectorală, graviditatea, consumul excesiv de tutun/droguri/alcool.
Contraindicații absolute: radioterapia oaselor maxilare, tratamentul pentru osteoporoză/cancer (bifosfonati), tumori maligne, tulburări de coagulare a sângelui, infarctul recent, insuficiența cardiacă severă etc.
Contraindicații locale: igiena orală deficitară, sinusuri maxilare coborâte (este necesară operația de sinus lift cu augmentare osoasă), alergii (cazuri extrem de rare).
Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.