Endodonție
la microscop

Unul dintre cele mai des întâlnite motive de prezentare a pacienților în clinica noastră stomatologică este reprezentat de durerea dentară – persistentă și puternică, atât apărută spontan cât și în timpul meselor, în urma contactului cu stimuli termici (rece/cald) sau stimuli mecanici – masticația.

Inflamația nervului sau infecțiile dentare dezvoltate la vârful rădăcinii și provenite din interiorul canalelor radiculare pot fi tratate cu precizie utilizând terapeutici ultramoderne cu ajutorul microscopului dentar și a unui dispozitiv de măsurare numit “apex-finder”.

În acest mod se pot salva dinți dificil de abordat și cu prognostic rezervat, urmând a reda funcționalitatea lor prin restaurări corono-radiculare și coroane dentare.

De ce apare
durerea?

Carie dentară netratată/tratată incorect

Caria dentară este afecțiunea dintelui care se manifestă prin lipsa de substanță dură dentară, a smalțului și a dentinei, apărută în urma atacurilor acide în mod repetat (igienă precară, dietă bogată în carbohidrați, consumul ridicat de glucide sau băuturi acide etc.). Ph-ul acid este produs de activitatea metabolică a bacteriilor de la nivelul cavității orale, aspect care duce la demineralizarea suprafețelor dentare, cu apariția unei cavități carioase. În lipsa unui tratament adecvat, aceste bacterii pot ajunge și în proximitatea nervului dentar și pot pune în pericol integritatea și vitalitatea lui.

Uneori, evoluția unei astfel de patologii poate merge spre gangrena/necroza nervului sau chiar infecția dentară, rezultat apărut prin complicația unei carii profunde și invazia bacteriană la nivelul anatomiei canalelor dentare.

Traumatisme dentare

Unele traumatisme dentare produc inflamația nervului sau chiar pierderea vitalității lui, astfel fiind necesar un tratament endodontic pentru a putea salva și restaura dintele.

În clinica XtraDent, medicul specialist endodont se ocupă cu tratamentul canalelor radiculare folosind microscopul endodontic drept mijloc de magnificație (de pana la 25 de ori), fapt ce crește considerabil calitatea actului medical și controlul asupra anatomiei dentare. Astfel, detalii prețioase care nu pot fi văzute cu ochiul liber, sunt analizate și abordate corespunzător. În urma unei examinări clinice și radiologice complete, medicul intervine asupra canalelor radiculare utilizând cu precizie maximă materiale biocompatibile, de durată, fără compuși toxici ce pot dăuna organismului.

În felul acesta un dinte cu un prognostic rezervat poate fi salvat!

Principalele beneficii ale microscopului dentar sunt:

 • vizibilitatea sporită și facilitarea identificării unor canale suplimentare
 • vindecarea/recuperarea unor dinți care în trecut s-ar fi putut doar extrage
 • precizia manoperei și verificarea constantă a dezinfecției ce are loc la nivelul canalelor radiculare
 • rată de succes ridicată

Contactează-ne

Telefon
+4 0727 300 143
+4 0755 077 794
Email
office@xtradent.ro

Vreau o programare

Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.

  Servicii specializate
  XtraDent

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/09/img-service-1-3-1-1.jpg

  Tratamentul cariilor

  tratamente dentare moderne și minim invazive

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/implant-dentar.jpg

  Implant dentar

  metoda de selecție și de înlocuire a dinților absenți

  chirurgie dento-alveolara

  Chirurgie orală

  intervenții chirurgicale cu o mare precizie

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/estetica-dentara.jpg

  Estetică dentară

  albire profesională pentru un zâmbet mai luminos

  XtraDent

  Noi iti aducem satisfactia unui zambet increzator.☺

  Plata cu cardul

  In clinica stomatologica XtraDent plata tratamentelor dentare se poate face si cu cardul. Acceptam carduri bancare sub sigla Visa si MasterCard.

  .

  plata-cu-cardul
  Urmareste-ne

  Urmareste si aboneaza-te la paginile XtraDent de pe retelele sociale si fii la curent cu ultimele noutati din clinica noastra stomatologica.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-online.webp
  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-litigiilor.webp

  Copyright © 2023 XtraDent. Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate.