Chirurgia
Dento-Alveolară

Chirurgia dento-alveolara reprezinta ramura stomatologiei care se ocupa cu manoperele mai invazive și aparent dureroase la nivelul dinților, gingiilor, osului , fapt pentru care pacienții deprind o teama profunda fata de astfel de intervenții.

Împreună reușim sa depășim poate cele mai profunde convingeri și temeri asupra anumitor aspecte ale medicinei dentare, luând parte un aspect esențial al colaborării noastre, și anume, experiența medicilor specialiști.

Astfel, extracțiile de molarilor de minte in pozițiile cele mai nocive pentru sănătatea întregului sistem oral, chistectomiile, sinus lift, adițiile osoase, plastiile gingivale, chiuretajele gingivale in camp deschis, s.a.m.d devin mult mai ușor de realizat.

Parte din educația dentara este reprezentata și de indicațiile post-chirurgicale. Permanent ne asiguram ca pacienții noștri înțeleg, aplica și respecta întocmai instrucțiunile de după intervențiile chirurgicale dentare, pentru o vindecare completa și cat mai rapida.

Ce este mai exact
Chirurgia Dento-Alveolara?

Aceasta specializare a stomatologiei nu se referă doar la clasica extracție dentara, ci la o serie de procedee chirurgicale dedicate structurilor dure dentare, a osului, gingiei, arie ce devine din ce in ce mai necesara, indispensabila, in realizarea unui plan de tratament corect, complet și adaptat noilor tehnologii.

In clinica noastră stomatologica se realizează multiple manopere chirurgicale precum:

Extracția molarului de minte inclus:

O patologie foarte des întâlnita la pacienții noștri ce se referă la problemele de erupție ale molarului de minte, din cauza spațiului insuficient pe arcada dentara. In aceste situații, molarul al treilea poate rămâne inclus partial/total in os, determinând următoarele probleme:

 • resorbția dintelui vecin (molarului 2)
 • înghesuire dentara, realizând o presiune constanta spre anterior a dinților, cu efecte mai vizibile in zona frontala a dinților inferiori
 • apariția cariei pe dintele vecin
 • ulcerații ale mucoasei obrazului sau a limbii in dreptul lui.

Rezecția apicala:

Reprezinta manopera chirurgicala prin care se realizează cu precizie abordul vârfului rădăcinii și îndepărtarea lui, alături de țesutul patologic (granulom/chist) format in jur, urmat de sigilarea cu un material biocompatibil (aplicarea unei plombe) la acest nivel.

Chistectomia:

Intervenție chirurgicala ce presupune îndepărtarea unui chist, o formațiune rotunda cu lichid clar, dezvoltata in timp la vârful unei rădăcini sau rămasa in os după o intervenție insuficienta (chiuretaj alveolar neadecvat).

Sinus lift și augmentare osoasa:

Uneori este necesara intervenția asupra osului, de augmentare osoasa, pentru a crea o mai buna stabilitate pentru implanturile dentare. Astfel, aceasta manopera este dedicata osului maxilar, unde se realizează o incizie a gingiei, o fereastra la nivel osos, pana la membrana sinusala. Aceasta se ridica pentru forma un spațiu suficient augmentării osoase.

Regularizare creasta osoasa:

In urma unor extracții dentare laborioase, deseori se remarca prezenta unor excrescence osoase incomode pentru realizarea unor soluții protetice mobile. Astfel, medicul specialist realizează o nivelare a osului, pentru confortul și adaptarea mai buna a protezelor dentare.

Contactează-ne

Telefon
+4 0727 300 143
+4 0755 077 794
Email
office@xtradent.ro

Vreau o programare

Folosește formularul de mai jos și te sunam in cel mai scurt timp sa confirmam disponibilitatea pentru data aleasa de tine.

  Servicii Specializate
  XtraDent

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/09/img-service-1-3-1-1.jpg

  Tratamentul Cariilor

  Tratamente dentare moderne și minim invazive

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/implant-dentar.jpg

  Implant Dentar

  Metoda de selecție in de înlocuire a dinților absenți.

  chirurgie dento-alveolara

  Chirurgie Orala

  Intervenții chirurgicale cu o mare precizie.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2021/10/estetica-dentara.jpg

  Estetica Dentara

  Albire profesionala pentru un zâmbet mai luminos.

  XtraDent

  Noi iti aducem satisfactia unui zambet increzator.☺

  Plata cu cardul

  In clinica stomatologica XtraDent plata tratamentelor dentare se poate face si cu cardul. Acceptam carduri bancare sub sigla Visa si MasterCard.

  .

  plata-cu-cardul
  Urmareste-ne

  Urmareste si aboneaza-te la paginile XtraDent de pe retelele sociale si fii la curent cu ultimele noutati din clinica noastra stomatologica.

  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-online.webp
  https://xtradent.ro/wp-content/uploads/2023/07/solutionarea-litigiilor.webp

  Copyright © 2023 XtraDent. Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate.