Implantologie

ImplantologieImplantologia este specialitatea stomatologica chirurgicala ce include interventiile prin care dintii pierduti sau grav deteriorati sunt inlocuiti cu implanturi dentare, in scopul reabilitarii morfo-functionale si estetice a aparatului dento-maxilar.

Implantul dentar este un inlocuitor artificial pentru radacina dintelui, fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de masa osoasa). Aceasta tija metalica este ancorata in interiorul osului maxiliarului si are rolul de a sustine unul sau mai multi dinti artificiali.

Persoanele care si-au pierdut dintii sunt constiente atunci cand au tendinta de a zambi sau de a vorbi. In plus, muscaturile neregulate cu dintele lipsa au un efect negativ in obiceiurile alimentare, fapt ce poate duce la probleme de sanatate secundare, cum ar fi malnutritia.

Indiferent de cauza pierderii dintilor, implanturile dentare reprezinta un remediu simplu, cu rezultate dovedite.

 

 

Implantul dentar prezinta caracteristici precum: o structura puternica si de lunga durata si imposibil de distins de dintii naturali. Un implant nu numai ca arata ca un dinte obisnuit, dar poate sa se "comporte" la fel ca si acesta. De asemenea, implanturile necesita acelasi "tratament" de ingrijire ca si dintii naturali: periajul si folosirea atei dentare, zilnic, precum si controlul regulat la medicul stomatolog.