Endodontie

EndodontieEndodontia este o specialitate stomatologica ce are in vedere prevenirea, diagnosticul si tratamentul afectiunilor pulpei dentare - tesutul moale format din vase de sange si nervi, situat in interiorul dintelui, precum si a regiunii apicale. Tratamentul de canal radicular devine necesar in momentul in care pulpa se inflameaza sau moare. Daca nu este tratata, infectia se raspandeste la os si tesuturile inconjuratoare.

Tratamentele de canal moderne sunt efectuate cu ajutorul instrumentarului rotativ,nu manual,care confera o mai mare precizie medicului specialist. Un tratament de canal corect efectuat poate prelungi viata dintelui respectiv pe arcada evitand extragerea acestuia.

In cadrul clinicii noastre tratamentele endodontice se efectueaza cu ajutorul instrumentarului rotativ de tip protaper care permite prepararea rapida si precisa a canalelor radiculare. Masurarea exacta a canalelor se realizeaza cu ajutorul apex-locatorului,aparat care permite medicului umplerea completa a canalului radicular, prevenind astfel riscul de aparitie a unei infectii ulterioare.